Ga direct naar inhoud

Regeling Incidentele Bijdrage Buitenland

Deel deze pagina

2013_dresden foto

IBB

Met de regeling Incidentele Bijdrage Buitenland (IBB) wil CBK Rotterdam een bijdrage leveren aan de versterking van de internationale beroepspraktijk van Rotterdamse beeldend kunstenaars. Financiering kan worden aangevraagd voor deelname aan internationale programma’s met voor publiek toegankelijke evenementen zoals beurzen, tentoonstellingen en uitwisselingsprojecten. Een artist-in-residency komt ook in aanmerking wanneer daaraan een publiek evenement is verbonden.

Een bijdrage is alleen mogelijk voor reiskosten als er sprake is van een aantoonbaar tekort op de begroting en wanneer blijkt dat deze kosten niet kunnen worden verkregen via andere fondsen.

De Incidentele Bijdrage Buitenland betreft (een deel van) de reiskosten met een maximum van 1.250 euro (zijnde het maximum per kunstenaar per jaar) per project. Medefinanciering door de vragende en/of andere partijen is een vereiste. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het project alsmede de begroting en zal in deze context beoordeeld worden. Er kan maximaal voor één reis heen en retour per project per kunstenaar worden aangevraagd. Het totale jaarlijkse budget is aan een maximum gebonden; zodra dit is bereikt, kunnen geen aanvragen meer worden gedaan. 

Voor wie?
Individuele beeldend kunstenaars en Rotterdamse kunstenaarscollectieven die staan ingeschreven bij CBK Rotterdam.

Hoe werkt het?
Aanvragen voor een Incidentele Bijdrage Buitenland kunnen het gehele jaar door worden ingediend. Het inschrijfformulier is per e-mail op te vragen via artoffice@cbkrotterdam.nl. Zorg eerst dat je kunstenaarspagina op rotterdamsekunstenaars.nl up to date is.

Communicatie

Bij de presentatie van het eindresultaat (op bijvoorbeeld uitnodiging, persbericht, publicatie, tentoonstelling en website) moet de participatie van CBK Rotterdam duidelijk worden vermeld. Klik hier voor meer informatie en logo's.